24. lokakuuta 2008

Vittuilua

Ei vittu ole haukkumasana. Kun sitä huudetaan, huudetaan apuun suurempaa voimaa. Kun ihminen kiroillessaan huutaa "saatana!" tai "jumalauta!", ei hän halveksi jumalaa eikä pirua. Hän kutsuu hätiin taivaan ja helvetin voimia. Samoin on vitun kanssa

Vitussa on suuri väki. Väki on sama kuin voima. Vanhalla kansalla oli sellainen uskomus, että jos nainen metsässä kulkiessaan törmääkin karhuun, hänen kannattaa pyllistää ja nostaa hameet korviin. Silloin vastassa olisivat siis vitun väki ja mahtava metsän kuningas. Se tiedettiin, että tällöin heikompi – karhu – pakeni.

Naiset vittua huutaessaan vetoavat suoraan esiäitiensä katkeamattomaan ketjuun. Itseensä kaikkien naisten, kaikkien äitien, ilmentymänä. Joka äidillä on vittu. Joka naisella on vittu.

Miehiltä vittu puuttuu. Vitun puuttuminen on miehen tunnusmerkki. Kun Suomi on kuitenkin äitivaltainen maa, miehet eivät luota omaan voimaansa, omaan väkeensä.

Kun mies huutaa vittua, hän siis huutaa apuun äitiään.

4 kommenttia:

Ta-Miit kirjoitti...

Ihan loistotulkinta ja pitää vielä historiallisesti paikkansakin. Naisen väki on kansanperinteessä tunnetusti ollut vitussa ja sitä pelkäsivät sudet ja karhutkin.

Sinulle lienee tuttu artikkeli:
http://www.elore.fi/arkisto/1_97/vant197.html

myytinmurtaja kirjoitti...

Ei, en itse asiassa ollut lukenut tuota aikaisemmin, kiitos linkistä! :) Hih, mulla ainakin on häpyä.

Anonyymi kirjoitti...

heh enpä tiiä mitään muuta niin tautista paikkaa kun naisen vitun vuotaa,kutisee,haavaumia,haisee,ym kupat päälle hyi vittu

myytinmurtaja kirjoitti...

Ano: "heh enpä tiiä mitään muuta niin tautista paikkaa kun naisen vitun vuotaa,kutisee,haavaumia,haisee,ym kupat päälle hyi vittu"

Kun Britney Spears joskus neitsytvalansa aikoina lohkaisi, että hänen mielestään "suklaa on parempaa kuin seksi!", hänelle sanottiin:

"How would you know?"