23. lokakuuta 2011

Unelma Sirpa-Leena

Kuule, äiti-ihminen. Vittuillaanko sinulle kelvottomasta äitiydestäsi? Kutsuvatko naapurin tädit (ja sedät) sinua laiskaksi ja huonoksi mutsiksi, kun et vie pikku Pekka-Iivanaa niin usein vauvajumppaan kuin pitäisi, etkä taaskaan saanut Arabellaa ilmoitettua Oopperan satubalettiin? Hengähdä vähän.

Kotrollimotkottajien suut saa tukittua tällä:

HS 23.10.2011: Intialaistytöt luopuivat joukolla nimestä "Ei-toivottu"

MUMBAI. Lähes 300 tyttöä Intiassa on luopunut syntymänimestään "Ei-toivottu".

Vanhempien selvän kannan paljastavat hindinkieliset nimet muutettiin viikonvaihteen seremoniassa Sataran alueella Maharashtran osavaltiossa.

Nimenmuutoksella tytöt haluavat uuden, myönteisemmän elämän maassa, jossa tyttöjä ja naisia syrjitään järjestelmällisesti. Jopa siinä määrin, että miljoonia tyttösikiöitä on vuosien mittaan abortoitu ultraäänitutkimuksen jälkeen.

Tytöt olivat pukeutuneet parhaimpiinsa, kun he hyvästelivät rumat hindinkieliset nimet kuten Nakusa tai Nakushi. Tilalle tytöt ottivat Bollywood-elokuvatähtien nimiä, esimerkiksi Aishwaryan. Ja hindujumalatarten nimiä, esimerkiksi Savitrin.

Joku valitsi perinnenimen, jolla vain on myönteisempi merkitys. Vaishali esimerkiksi tarkoittaa "varakas, kaunis ja hyvä".

"Ystäväni ja koulutoverini alkavat nyt kutsua minua koulussa tällä uudella nimellä. Se tekee minut onnelliseksi", sanoi Ashmita, jonka pettynyt isoisä oli nimittänyt Nakusaksi.
(...)


Näin voit osoittaa urputtajille, että vaikket ehkä täytäkään heidän kohtuuttomia odotuksiaan, olet kuitenkin saavuttanut hyvältä vanhemmalta vaadittavan perustason. Sillä tuskinpa sentään olet mokannut vanhempana niin pahasti, että olisit nimennyt lapsesi "Ei-toivotuksi".

13 kommenttia:

myytinmurtaja kirjoitti...

Täällä kunnollista paskamutseilua kaikille Paska Mutseille:

Paskaäidin päiväkirja

myytinmurtaja kirjoitti...

Perinne tai ei perinnettä, millainen vanhempi antaa lapselleen nimeksi Ei-toivottu?

Tomi kirjoitti...

Nimeä Unelma Sirpa Leena tai vastaavia ei voi Suomessa antaa.
Suomessa on nimilaki, jonka tehtävä on suojella lasta.

Ironmistress kirjoitti...

Niinpä. Vanhempien täytyy todella vihata lastaan antaessaan tuollaisen nimen. Jos länsimaisen naisen osa tuntuu ikävältä, voi aina hyräillä Rottalaulun kertosäettä.

Aina voi olla huonommin,
helvetin paljon huonommin

Tomi kirjoitti...

MM, saako isä tai joku muu kritisoida äidin toimintaa kasvattajana?

Detritus kirjoitti...

"Perinne tai ei perinnettä, millainen vanhempi antaa lapselleen nimeksi Ei-toivottu?"

Rehellinen kusipää?

anonilli kirjoitti...

Joissain kulttuureissa on annettu tuontapaisia nimiä ihan lapsen turvallisuuden vuoksi. Jumalten kosto iskee, jos vanhempi ylpistyy ja antaa liian hienon nimen.

Anonyymi kirjoitti...

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/89740-norja-lakkauttaa-naistutkimuksenHAHAHAHHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.


JA katso tyttäriesi (biologinen sana) hulluus katoaa ja mies astuu esiin, voi sitä ilon ja logiikan päivää kun tornisi mustat ja vihaavat kaatuvat!!!


HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHTRIGGER WARNING!


Terveisiä perseestä :D

sivustaseuraaja kirjoitti...

tällainen hassunhauska ketju muhkeaksi paisuneine kommentteinee saattaisi kiinnostaa sinuakin:

http://neitilaura.blogspot.com/2011/12/miehet-tuo-sorrettu-kansanryhma.html

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/no-nyt-se-on-tutkittu-mies-ja-nainen-todella-ovat-erilaisia-lahes-kaikessa/art-1288440288390.html


Sosiaalinen konstruktio senkun murenee!!! :D :D :D :D :D

Benbom kirjoitti...

Hei Myyttis. Meitä on monta, jotka kaipaamme kirjoituksiasi. Olet ollut turhan hiljaa viime aikoina. Ystävällisin terveisin uskollinen lukijasi

myytinmurtaja kirjoitti...

Ano: "JA katso tyttäriesi (biologinen sana) hulluus katoaa ja mies astuu esiin, voi sitä ilon ja logiikan päivää kun tornisi mustat ja vihaavat kaatuvat!!! "

Näihin kuviin. Näihin tunnelmiin.Sivustaseuraaja: Aikamoista! :-D Not gonna touch that one, päätä särkee jo pelkkä tuon lukeminen.


Ano2: "Sosiaalinen konstruktio senkun murenee!!! :D :D

Johtavassa tiedejulkaisussamme on tämä nyt todistettu.

myytinmurtaja kirjoitti...

Benbom: "Hei Myyttis. Meitä on monta, jotka kaipaamme kirjoituksiasi. Olet ollut turhan hiljaa viime aikoina. "

Oi, kiitos, Benbom! :-)