26. elokuuta 2011

Vihollisvallat

HS 26.8.2011: Tutkimus: Seksistinen nainen lankeaa pelimiehen ansaan

Kaltaiset vetävät toisiaan puoleensa, ja tämä pätee myös seksistisiin ihmisiin. Tuoreessa tutkimuksessa naiset, jotka tunsivat vetoa pelimiesten naista kiusoittelevaan flirttailustrategiaan, paljastuivat itsekin seksisteiksi.

(...)

Tulokset osoittivat, että aggressiivista strategiaa käyttävät miehet suhtautuivat naisiin seksistisesti ja olivat ensisijaisesti kiinnostuneet irtosuhteista.

Strategia kuitenkin puri pääasiassa naisiin, jotka etsivät yhden yön suhteita ja joilla itsellään oli negatiivisia asenteita muita naisia kohtaan.

Tutkijoiden mukaan suorasukainen ja seksistinen lähestymistapa on yksi keskinäisen samaistumisen muoto, jossa flirttailun osapuolet jakavat arvomaailmansa ja vahvistavat sitä.

"Naiset, jotka suhtautuvat negatiivisesti omaan sukupuoleensa, haluavat dominoivasti käyttäytyviä miehiä, koska se sopii heidän omaan seksistiseen ideologiaansa", kirjoittavat tutkijat Jeffrey Hall ja Melanie Canterbury.
(...)


Nuo tutkitut naiset voivat hyvin olla seksistejä - mutta minä kyllä sanoisin, että he ovat seksistejä ihan yhtä lailla miesten suhteen. Kuten pelimiehetkin.

Ylipäänsä konservatiivisissa sukupuolinäkemyksissä tuntuu minusta vallitsevan voimakas "all men are bastards" -asenne. Naisiakin toki pidetään niissä eri tavoin heikkoina ja kelvottomina - mutta miehet eivät saa mitään armoa. Noissa ajattelumalleissa - pelimiesten puuhissa, the Ruleseissa - lähdetään siitä, että kaikki miehet ovat epäluotettavia ja itsekkäitä horoja, joilta ei vaan voi eikä saa odottaa hyvää (tai edes inhimillistä) käytöstä. Sukupuolet nähdään toistensa luontaisina vihollisina ja siksi kaiken kanssakäymisen miesten ja naisten välillä arvellaan onnistuvan vain pelaamisen ja huijaamisen kautta.

Se jos mikä on negatiivista suhtautumista miessukupuoleen! Se on myös seksismiä, ihan sitä itseään.13 kommenttia:

myytinmurtaja kirjoitti...

Minusta on mielenkiintoista ja surkuhupaisaa, kuinka seksismiä yleensä pidetään vain naisia vahingoittavana asiana. Naisiahan sillä usein tietysti vahingoitetaankin - mutta ihan yhtä lailla nainen voi olla seksisti miehiä kohtaan ja mies voi olla seksisti toisia miehiä kohtaan.

myytinmurtaja kirjoitti...

Hesarin otsikointi "ansaan joutuneista" naisista on muuten hassu: irtoseksiähän ne naisetkin halusivat.

Minusta olisi kyllä mielenkiintoista tietää, pitivätkö nuo tutkimuksen naiset pelimiehiä ollenkaan aviomiesmateriaalina.

Hukkanen kirjoitti...

Äärettömän hyvä kirjoitus. Tuntuu, että usein kuvitellaan feministien vihaavan miehiä. Mutta olisi hauska tutkia todella, kummalla on lopulta negatiivisempi mieskuva: feministinaisilla, vai naisilla, jotka eivät missään nimessä ajattele feministisesti.

Ainakin minä koen miehenä paljon tuomitsevampia ja ennakkoluuloisempia asenteita jälkimmäisten taholta.

Anonyymi kirjoitti...

MM: "Hesarin otsikointi "ansaan joutuneista" naisista on muuten hassu: irtoseksiähän ne naisetkin halusivat. "

Mutta eiväthän naiset seksiä halua ikinä koskaan! Sulkevat vain silmänsä, ajattelevat isänmaata ja toivovat kidutuksen olevan tällä kertaa lyhyt. Saalistajapelimies naruttaa viekkailla pyyntitaktiikoillaan hyväuskoisen naisen petiinsä, vaikka nainen unelmoi vain kihlasormuksesta, prinsessahäistä ja uuden omistajansa sukunimestä.

Seksissä mies saa ja nainen antaa, mies voittaa ja nainen häviää, mies saalistaa, nainen lankeaa, mies on panomies ja nainen panopuu. Niin se vain on, kaikki evopsykoilijat ovat sen jo todistaneet, avaimet on taivaassa ja ne suli siellä. Ei paljon auta nuo todellisuudesta vieraantuneet femakkohorinat, että seksi voisi muka olla molemmille kivaa.

Nerea
P.S. Kiva kun palasit lomalta, vaikka varmasti lomailukin oli kivaa!

Anonyymi kirjoitti...

Hukkaselle kommenttina, että feministi- ja ei-feministinaisten mielikuvaa miehistä on tutkittu aika vähän. Tietooni on tullut vain yksi aiheetta käsittelevä akateeminen kyselytutkimus, joka totesi, että "Contrary to popular beliefs, feminists reported lower levels of hostility toward men than did nonfeminists." Ei yllätä ollenkaan - omassa tuttavapiirissäni "kaikki miehet on sikoja/ei miehiin voi luottaa/jne."-viisauksia laukovat naiset ovat juuri niitä perinteisiä sukupuolirooleja kannattavia epäfeministinaisia, joilla on usein aika halventavia mielipiteitä myös omasta sukupuolestaan.

Linkki abstraktiin: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1471-6402.2009.01491.x/abstract

myytinmurtaja kirjoitti...

Nerea: "Seksissä mies saa ja nainen antaa, mies voittaa ja nainen häviää, mies saalistaa, nainen lankeaa, mies on panomies ja nainen panopuu. Niin se vain on, kaikki evopsykoilijat ovat sen jo todistaneet, avaimet on taivaassa ja ne suli siellä. Ei paljon auta nuo todellisuudesta vieraantuneet femakkohorinat, että seksi voisi muka olla molemmille kivaa."

:-D Oon joskus miettinyt, että kun kerran pyhissä kirjoituksissa (tai ainakin huonoissa evoiluartikkeleissa) kerrotaan, että naikkoset haluavat miehestä ensisijaisesti vain elättäjää, eikä akkoja seksi kiinnosta - niin sittenhän olisi loogista, että naiset jossain vaiheessa älyäisivät alkaa parantaa elannonhankkimismahdollisuuksiaan tehokkaammillakin tavoilla. Siis vaikka jättämällä seksit sun muut sikseen ja panostamalla uraansa ja hommaamalla itselleen aina vaan rahakkaampia töitä. Raha omassa pussissa on varmempi kuin raha jonkun toisen pussissa (tai, ööh, pusseissa...) - joten miten ihmeessä evoteoriat selittävät sen, että yritysjohtajanaisia on vähemmän kuin -miehiä?!?

"P.S. Kiva kun palasit lomalta, vaikka varmasti lomailukin oli kivaa!"

:-) Aika aikansa kutakin, kiva olla täällä taas.

myytinmurtaja kirjoitti...

Hukkanen: "Äärettömän hyvä kirjoitus. Tuntuu, että usein kuvitellaan feministien vihaavan miehiä. Mutta olisi hauska tutkia todella, kummalla on lopulta negatiivisempi mieskuva: feministinaisilla, vai naisilla, jotka eivät missään nimessä ajattele feministisesti.

Ainakin minä koen miehenä paljon tuomitsevampia ja ennakkoluuloisempia asenteita jälkimmäisten taholta."


Ja varmaan myös vastaavien miesten taholta. Ainakin itse olen huomannut, että sukupuoliroolien suhteen konservatiivisimmat miehet tuntevat monasti syvää pelkoa ja ahdistusta rooleista poikkeavia miehiä kohtaan: pinkkiin pukeutuva mies on kauhistus.

Heillä tuntuu olevan usein myös sellainen juonne ajattelussaan, että toiset miehet ovat aina heidän vihollisiaan. Joku yksittäinen taistelutoveri, bro, läheinen jäppinen, voi kyllä olla luotettava tyyppi, mutta maailma yleensä on heistä "luonnostaan" väkivaltainen ja mies on miehelle susi. (Mistä sitten, luulen minä, seuraavatkin kaiken maailman homofobiat ja "akkain töissä" olevien miesten paheksuminen.)

myytinmurtaja kirjoitti...

Anonyymi: "Tietooni on tullut vain yksi aiheetta käsittelevä akateeminen kyselytutkimus, joka totesi, että "Contrary to popular beliefs, feminists reported lower levels of hostility toward men than did nonfeminists." Ei yllätä ollenkaan - omassa tuttavapiirissäni "kaikki miehet on sikoja/ei miehiin voi luottaa/jne."-viisauksia laukovat naiset ovat juuri niitä perinteisiä sukupuolirooleja kannattavia epäfeministinaisia, joilla on usein aika halventavia mielipiteitä myös omasta sukupuolestaan."

Ei yllättäisi minuakaan yhtään. Tuli mieleen joskus lukemani, ainakin Marlene Dietrichin nimiin laitettu, lausahdus:

"All men are jackals, but you need one to protect you from all the others."

Se kuvaa musta aika hyvin epäfeminististä maailmankuvaa.

Anonyymi kirjoitti...

MM: "olisi loogista, että naiset jossain vaiheessa älyäisivät alkaa parantaa elannonhankkimismahdollisuuksiaan tehokkaammillakin tavoilla"

No mutta kun nuo frigidit lahnat ovat myös laiskoja. Tarkoitus on naruttaa mies, kun nainen vielä nuori ja kaunis (oikeasti kuitenkin rumilus kun pesee meikkinaamion, jonka avulla on petoksensa suorittanut). Kun mies on nalkissa, voikin vain istua sohvalla suklaakonvehteja nappaillen ja antaa perseen levitä. Jotenkin vielä kieroillaan raskaus ja sitten otetaan ero, jotta saadaan mies elatusmaksunalkkiin. Niillä elatusmaksuilla sitten ostetaan lisää suklaakonvehteja.

Eli oikeasti pelinaisen ansaan lankesikin mies. Jos seksissä mies voittaa ja nainen häviää, parisuhteessa mies häviää aina.

Tässähän voisi jo suorittaa jonkun puoliarvosanan MRA-logiikassa. Kurssikirjallisuutta: Laasasen tekstit, manboobz-sivusto ja kaikki Hesarin keskustelupalstan ketjut, joissa otsikossa mainitaan "nainen".

Sitä en ole kyllä ihan ymmärtänyt, miksi vain naiset haluavatlapsia ja kieroilevat niitä saadakseen, kun koko yhteiskuntajärjestys, miehen loputon hyvyys ja naisen pohjaton pahuus kuitenkin perustuvat pleistoseenikaudella kehittyneeseen lisääntymisviettiin. Luulisi että jos kaiken takana on lisääntymisvietti, mieskin haluaisi, öö, lisääntyä. Pitänee siis taas siirtyä MRA-opintojen pariin ja lopettaa tältä erää OT!

Nerea

kääk kirjoitti...

Väittäisin, ettei naisilla ole mitään syytä poiketa "all men are bastards" -asenne kun katsoo mikä sukupuolijakauma väkivaltatilastoilla esimerkiksi on. Sille asenteelle on ns. hyvät perusteet.

myytinmurtaja kirjoitti...

kääk: "Väittäisin, ettei naisilla ole mitään syytä poiketa "all men are bastards" -asenne kun katsoo mikä sukupuolijakauma väkivaltatilastoilla esimerkiksi on. Sille asenteelle on ns. hyvät perusteet."

Sanoisin, että "most bastards are men". Mutta se ei ole sama kuin että kaikki miehet olisivat paskiaisia.

Tomi kirjoitti...

Kääk, valitettavasti luonto (eli naiset) ovat muovanneet miehistä sellaisia, että heillä on paljon testosteronia kehossaan.
Testosteroni aiheuttanee aggressiivisuutta.

Täplähyeenalla naaraalla on poikkeuksellisen paljon testosteronia, ja se on hyvin aggressiivinen.

myytinmurtaja kirjoitti...

Tomi: "Kääk, valitettavasti luonto (eli naiset) ovat muovanneet miehistä sellaisia, että heillä on paljon testosteronia kehossaan.
Testosteroni aiheuttanee aggressiivisuutta."


Luonto on muovannut meistä sellaisia, että tarpeen tullen teemme tarpeemme missä vaan turvallisessa paikassa. Useimmat meistä eivät kuitenkaan pasko nurkkiin.

Kemiallakin on tietysti väliä, mutta näissä jutuissa on aina enemmän kyse siitä, millainen käytös millekin ihmisryhmälle tiettynä aikana sallitaan.