4. syyskuuta 2011

Siskokset kuin ilvekset

Tuleeko sinullekin joskus tällainen tenkkapoo: Olet kyllä feministi, sinusta naisten oikeuksien puolustaminen on tärkeää sekä maailmanlaajuisella että paikallisella tasolla, etkä joudu helposti huijatuksi kun kun törmäät perinteisiin akkainvähättelykeinoihin - mutta silti et voi mitään sille, että sinun mielestäsi Liisa on hirveä tyhjäpää, Kukka-Maaria perkeleellisen julma paskiainen ja Tiinan höpinöitä et jaksa kuunnella puolta minuuttia kauempaa?

Tunnet ehkä mielipiteistäsi syyllisyyttä, ethän suurin surminkaan halua olla huono feministi eli ääliö. Pitäisikö sinun nyt siis feminismin ja jonkinlaisen feministisen sisaruuden nimissä vain purra hampaat irveen ja etsiä inhoamistasi naisista hyviä puolia?


Ei tarvitse. Ihmisryhmän puolustaminen sorrolta ei vaadi sitä, että sen ryhmän jäsenistä täytyisi henkilökohtaisella tasolla pitää. Jos puolustat homojen oikeuksia, sinun ei tarvitse tykätä naapurin Kakesta eikä kutsua häntä teelle. Feminismin päämäärä on naisten oikeuksien toteutuminen. Ne oikeudet ovat naisilla, koska niiden kuuluu olla kaikilla ihmisillä. Naisten asemaa ei suinkaan pyritä parantamaan siksi, että naiset olisivat kaikki tyynni jotenkin aivan ihania ja hienoja ihmisiä, vaan siksi, että naisten aseman parantaminen on oikein.

(Päinvastoin: jos naisia suojeltaisiin vain siksi, että kaikki naiset olisivat niin mukavia ja nastoja tyyppejä, niin eihän sellainen suojelu olisi kovinkaan arvokas asia!)


On erittäin todennäköistä, että monien maailman naisten kanssa sinulla ei ole mitään muuta yhteistä kuin sukupuoli. Et ehkä edes pidä naisista, noin niin kuin persoonina, ehkä juuri naiset ovat elämässäsi kohdelleet sinua pahasti. Joten jos sisaruuden käsite tökkii pahasti sinun kohdallasi, homma kannattaa ajatella niin, että olet maailman kaikkien muiden naisten kanssa samassa veneessä. Mitä muille naisille tehdään, se tehdään sinulle. Jos jotain maailman naista voidaan sukupuoliasemansa takia hakata, se on sinun ongelmasi - vaikka kyseinen akka sitten olisi pahin vihanaisesi. Sinä olet aina naisten joukossa, et koskaan tule kuulumaan mihinkään muuhun yhteiskuntaryhmään.

Mutta sinun ei tarvitse tykätä kenestäkään, josta et tykkää.

10 kommenttia:

myytinmurtaja kirjoitti...

Voit kyllä muuttaa syntymäsukupuoltasi, mutta se tuskin vähentää niskaasi saaman paskan määrää.

myytinmurtaja kirjoitti...

Itse näen sen niinkin, että yksi femakkoilun tavoitteista on tehdä naisille sallituksi se, että saamme olla juuri sellaisia ihmisiä kuin olemme. Siksi naisillakin on kohtuullisissa määrin oltava oikeus olla epämiellyttäviä paskiaisia. Meidän ei tarvitse olla mitään kaikille kivoja posliininukkeja.

Tomi kirjoitti...

Emme miehetkään pidä kaikista miehistä.
Esim. mielestäni Björn Wahlroos on varsin vastenmielinen ilmestys.

Detritus kirjoitti...

Kun valinnanvapaus kasvaa niin vääjäämättä osa ihmisistä tekee typeriä valintoja. Esimerkiksi päättävät olla avoimesti k..ipäitä.

Kaikista valinnoista ei tarvitse pitää tai niitä ei edes tarvitse hyväksyä vain sen takia että ne ovat emansipaation seurausta.

Silti valinnanvapauden lisääntyminen on hieno ja tavoiteltava asia.

Elllla kirjoitti...

Amen!

"Ei tarvitse. Ihmisryhmän puolustaminen sorrolta ei vaadi sitä, että sen ryhmän jäsenistä täytyisi henkilökohtaisella tasolla pitää.[--]"

Tämä on niin totta.

anonilli kirjoitti...

Toinen väärinkäsitys on se, että koska tyypillä X on joku ongelma, sinulla on hyvänä ihmisenä velvollisuus olla hänen puolellaan, vaikka ko. ongelma ei ole millään tavoin sinun ongelmasi.
Solidaarisuus on yhteisten etujen ajamista, ei sitä, että uhraudutaan toisten puolesta hyvää hyvyyttään.

Ironmistress kirjoitti...

Sitten se iso kysymys: miksi niin h*lvetin monien naisten täytyy olla täysin pinnallisia, vihjeettömiä ja aivottomia nynnykanoja, joita ei kiinnosta mikään kahvikuppia syvempi?

Ja miksi sitten niin kovin monet älykkäät naiset sekoavat johonkin idelologiaan, tyhjäpäisyyteen tai huuhaaseen sen sijaan että olisivat kiinnostuneita jostain todella syvällisestä (klassinen filosofia), mielekkäästä (luonnontieteet), maailmaa eteenpäin vievästä (insinööritieteet), lisäarvoa tuottavasta (talousasiat ja investointi), kauniista (taide) tai miellyttävästä (musiikki) sensijaan että nuo alat ovat lähes kokonaan miesten dominoimia?

On kivaa leikkiä prinsessaleikkejä mutta kuningattaren kaapu on raskas kantaa. Kun ihmiset saavat olla juuri sellaisia kuin ovat, 80-90% naisista on kotkottavia, aivottomia ja vihjeettömiä nynnykanoja. [Jääköön sanomatta, mitä 80-90% miehistä on.]

Ei naisten dissaamiseen tarvita miehiä. Me teemme sen ihan itse. Omalla käytöksellämme, omalla ulosannillamme ja omilla elämäntapavalinnoillamme.

Sananvahvistus: angsti

myytinmurtaja kirjoitti...

Ironmistress: "Ei naisten dissaamiseen tarvita miehiä. Me teemme sen ihan itse."

Ainakin jotkut meistä. ;-)

Tomi kirjoitti...

Ironmistress, taidat olla ihmisvihaaja, kun naiset ovat mielestäsi aivottomia kanoja ja miehet munillaan ajattelevia kusipäitä.

Ironmistress kirjoitti...

Tomi, ei suinkaan. Ainoastaan inhorealisti.