27. helmikuuta 2009

Femakkoseksiä

Kun aikakauslehdistä kerran oli puhe (tai puute?), tahdon välittää eteenpäin saamani tiedonannon:

Tulva-lehti kerää kokemuksia feministisestä tai feministien harjoittamasta seksistä. Halutessasi vastata kyselyyn, lähetä viesti toimittaja Jenni Junkalalle, jenni.junkala@POISTATÄMÄmyy.haaga-helia.fi.

Kerro viestissäsi:

1. Nimesi (etunimi mainitaan artikkelissa)
2. Ikäsi (mainitaan artikkelissa)
3. Sukupuolesi
4. Millaista on feministinen seksi?
5. Miten feminismi näkyy makuuhuoneessasi?
6. Oletko valmis vastaamaan mahdollisiin lisäkysymyksiin? Jos olet, kirjoita vastaukseen yhteystietosi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Vastauksia voi lähettää 13.3.2009 asti. Halutessasi voit vastata kyselyyn myös nimimerkillä. Juttu julkaistaan Tulvan numerossa 2/09. Lehti ilmestyy 8.5.2009.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauska ja kiinnostava kysely, sillä koen feminismin antaneen todella positiivisen latauksen seksielämääni. Täytyypä oikein osallistua tuohon, mutta kommentoida aktiivisesti tähänkin.

Koen saneeni nuorena seksistä täysin vääristynyttä informaatiota, sillä naisen seksuaalisuus esitettiin mieluusti jotenkin likaisena ja hävettävänä tai sitten kliinisenä, pelkkään raskautumiseen tähtäävänä aktina.

Etenkin miehet viljelivät jatkuvasti sellaista alentavaa, pilkkaavaa ääliöhuumoria (höhöhö, jokos pillun karvat kasvaa, höhöhö), että se tuntui nuoresta tytöstä todella tahraavalta ja likaiselta.

Feminismistä ja sen ruumiillisuuden pohdinnoista löysin sen sijaan polun, jolla seksi näyttäytyi juuri sellaisena minä sen pitääkin: nautinnollisena, iloisena ja tavoiteltavana asiana, jossa on tärkeää kuunnella mikä tuntuu itsestä ja kumppanista hyvältä.

Feminismin ansiosta saatoin haistattaa pitkät patriarkaatin tuputtamalle ahdistavalle häveliäisyydelle, eritekammolle, sairaille vartaloihanteille, syyllisyydentunnoille, kyyristelylle, teeskentelylle ja iljettävälle kaksinaismoraalille.

Tajusin seksuaalisuuteen liittyvien tabujen (erityisesti uskonnollisten) olevan pelkkää paskapuhetta, jolla on vain koitettu pitää naisia alistettuna ja miesten määräämässä "siveysvyössä".

Jos nykyään minua yritetään nolostuttaa tai laittaa ruotuun härskeillä vitseillä, voi niiden esittäjä olla varma että saa samalla mitalla takaisin. Yllättäen monet miehet eivät olekaan yhtään huvittuneita, kun vitsin kärki kääntyykin päälaelleen ja heidän jalkojensa väliin.

Vapauduttuani aloin oppia oman ja kumppanin ruumiillisuuden kunnioittamista, estotonta mielihyvähakuisuutta, kokeilunhalua, iloa, leikkisyyttä, huumorintajua, huolehtimista sekä omasta, että kumppanin nautinnosta. Rakastan seksiä ja sitä luonnonvaraa meillä ei todellakaan pihdata, vaan tuhlataan!

On ollut antoisaa purkaa myös oman miehen estoja seksin ja kroppansa suhteen ja opettaa häntä vähemmän suorituskeskeiseksi, sekä myös passiivisesti hyvänäpidosta ja hellyydestä nautiskelevaksi osapuoleksi, silloin kun haluan antaa hänelle oikein kunnolla kyytiä ;) Minä olen myös se parisuhteen osapuoli, joka on opettanut miehelle, että kumppania saa vapaasti opastaa ja ohjata tuottamaan itselle mielihyvää, eikä aina vain tarvitse sokkona arvuutella mikä toisesta on kaikkein kivointa.

Voin aidosti julistaa, että minulla on erittäin hyvä olla sängyssä, koska olen feministi!

aaltopahvia kirjoitti...

Mielettömän ilahduttava, toivoa antava ja kaikin puolin mahtava kommentti! Voi kun tämän sanoman voisi välittää kaikille itsensä kanssa taisteleville nuorille. Iloa!

Mikko T kirjoitti...

"Koen saneeni nuorena seksistä täysin vääristynyttä informaatiota, sillä naisen seksuaalisuus esitettiin mieluusti jotenkin likaisena ja hävettävänä tai sitten kliinisenä, pelkkään raskautumiseen tähtäävänä aktina."

Väittäisin, että edelleen valtaosa pikien miehiltä saamasta ”asiallisesta informaatiosta”, on kutakuinkin kuvaamasi kaltaista. Ehkä tytöt ovat alkaneet saada parempaa informaatiota.

Kuitenkin oli sitten kyse patriarkaalisesta tai feministisestä tavasta kertoa seksistä, syvempi, miksi kysymykseen vastaava, biologinen ja psykologinen seksuaalisen käytöksen ruotiminen loistaa poissaolollaan.

"Etenkin miehet viljelivät jatkuvasti sellaista alentavaa, pilkkaavaa ääliöhuumoria (höhöhö, jokos pillun karvat kasvaa, höhöhö), että se tuntui nuoresta tytöstä todella tahraavalta ja likaiselta."

Kyllähän nuoret pojatkin kohtaavat ihan samaa käytöstä vanhempien miesten taholta. Ei sillä murrosikäisellä pojallakaan ole resursseja tajuta, että miesten ronskit jutut ovat vain tapa peittää omaa lapsenomaista hämmennystä, tietämättömyyttä ja kykenemättömyyttä. Patriarkaalisessa seksikulttuurissa myös miehet jäävät seksiknowhowltaan ikuisiksi lapsiksi.

"Feminismin ansiosta saatoin haistattaa pitkät patriarkaatin tuputtamalle ahdistavalle häveliäisyydelle, eritekammolle, sairaille vartaloihanteille, syyllisyydentunnoille, kyyristelylle, teeskentelylle ja iljettävälle kaksinaismoraalille."

Jos oikeasti olet onnistunut haistattamaan pitkät noille kaikille, niin en voi kuin onnitella. Tosin en tiedä olisiko tuo tilanne ainakaan puhtaaksi viljeltynä vain hyvä asia. Iso osa seksuaalisen himon syttymiseen johtavasta pelistä kuitenkin kumpuaa häveliäisyyden kanssa käytävästä rajankäynnistä ja toisaalta oman viehätysvoiman peilaamisesta ympäristöön.

"Tajusin seksuaalisuuteen liittyvien tabujen (erityisesti uskonnollisten) olevan pelkkää paskapuhetta, jolla on vain koitettu pitää naisia alistettuna ja miesten määräämässä "siveysvyössä"."

En syyttäisi tuosta ihan pelkästään miehiä. Tabujen syntyminen on voinut osaltaan olla rationaalista ja jopa yhteiseen hyvään tähtäävää kehitystä. Tämän perustelen sillä, että kun luonnonpopulaatioista on siirrytty tiheämpään asutukseen, seksivälitteiset taudit ovat räjähtäneet käsiin – ja mikäpä muu näitä kirouksia olisi levittänyt kuin saastainen ja syntinen seksi.

"Rakastan seksiä ja sitä luonnonvaraa meillä ei todellakaan pihdata, vaan tuhlataan!"

Sitä luonnonvaraa on hyvä tuhlata, sillä päinvastoin kuin luonnonvarat yleensä, seksuaalinen himo uusiutuu sitä nopeammin, mitä enemmän sitä käyttää.

"Minä olen myös se parisuhteen osapuoli, joka on opettanut miehelle, että kumppania saa vapaasti opastaa ja ohjata tuottamaan itselle mielihyvää, eikä aina vain tarvitse sokkona arvuutella mikä toisesta on kaikkein kivointa."

Avoin keskustelu on tietenkin tärkeää, mutta mielestäni jännitteen kannalta on parempi, jos kaikkia vastauksia ei anneta eteen tarjottimella, vaan annetaan seksin perustua enemmän improvisaatioon ja kepillä jään tökkimiseen.

sesse kirjoitti...

Avoin keskustelu on tietenkin tärkeää, mutta mielestäni jännitteen kannalta on parempi, jos kaikkia vastauksia ei anneta eteen tarjottimella, vaan annetaan seksin perustua enemmän improvisaatioon ja kepillä jään tökkimiseen.

Ajatuksen tasolla joo, mutta minä ainakin olen perin pohjin kyllästynyt siihen, että miehiä ei oikeasti vaan kiinnosta miltä naisesta tuntuu, saati sitten kiinnostaisi tutustua naisen kroppaan muuten kun niihin pariin reikään. Muutamia kokemattomia miehiä opastaneena voin kertoa, että useimmat eivät pahemmin ole innostuneet ottamaan selvää mikä naisesta tuntuu hyvältä, ei itsekseen, eikä silloinkaan jos sanotaan suoraan, että jospa et tekisi noin kun se ei tunnu oikein kivalta. Silti se on seuraavalla kerralla sama juttu. Loppujen lopuksi miehiä kiinnostaa oman orgasmin saavuttaminen, ja siihenhän se seksi sitten loppuukin.

Ja pliis, älä ala selittämään sitä juttua että naisen orgasmi ei ole lajin lisääntymisen ja kehittymisen kannalta tärkeää. Jos miehiä ei kiinnosta tuottaa naiselle nautintoa sängyssä ja asenne on alunperinkin tuo, niin onko se ihme että pillua ei tipu.

myytinmurtaja kirjoitti...

Sesse, tuosta tulikin mieleeni, että tuota naisen orgasmin oletettua "hyödyttömyyttä" en ole koskaan ymmärtänyt:

*Miksi sitten nisäkäsuroksilla on orgasmi?*

Kyllähän nussimisenkaltaiset, vaistonvaraiset toimet hoituvat ilman suurempaakin palkitsemista. Kukaan meistä ei (varmaankaan?) saa orkkuja syömisestä tai vessassa käymisestä, ja silti hommat hoituvat.

Mikko T kirjoitti...

Aika vierailta kuulostavat nuo sessen esittämät ajatukset. Voihan se tietenkin johtua siitä, että en ole koskaan tuntenut oloani mieheksi – miespuoliseksi ja melkein heteroksi kyllä.

Sinkkuna aamuöisiä ilman käsiä masturbaatioita harrastaessa on varmasti itsekin syyllistynyt siihen, että on vain pinnistänyt spermat pihalle etanolin turruttamasta ja pehmentämästä peniksestä.

Oikeissa suhteissa suurin osa omasta nautinnosta tulee aidon himon kohteena olemisen ja nautinnon tuottamisen kautta.

Itse olen ollut lähes koko seksuaalisesti aktiivisesta aikani saman orgasmiherkän ja mutkattomasta seksistä pitävän naisen kanssa, joten orgasmivaikeudet ja niistä johtuvat syyttelemisen kehät ovat minulle vieraita.

Mikko T kirjoitti...

Myytinmurtaja, lähde pohtimaan orgasmia vaikka niistä lähtökohdista, että ihmisellä seksi on osa seksuaalivalintaa, hedelmällisiä hetkiä on harvassa (kierto, raskaudet imetykset, ravitsemustilanne) ja hedelmällisten hetkien aistiminen on käytännössä kadonnut, menestyvien jälkeläisten tuottaminen on tarvinnut hyvin yhteen pelaavia yhteisöjä, seksin ja raskauden yhteyden ymmärtäminen on vaatinut jo melko kehittynyttä kulttuuria…

myytinmurtaja kirjoitti...

Mikko T - tuo ei liity pointtiini urosten orgasmista.

Noin muuten, mitä tulee vastauksiisi muille:

1) Hienoa, että kommentoit, sekä tässä threadissa että aikaisemmissa! :)

2) Nämä seksijutut ovat (myös) vaikeita ja ahdistavia asioita meille kaikille. Jos siis joku nainen kertoo omista (epämiellyttävistäkin) kokemuksistaan joidenkin miesten kanssa, se ei ole henkilökohtainen syytös juuri sinua vastaan. Joka juttuun ei vaan voi laittaa disclaimeria: "Miehet ovat joskus itsekkäitä, paitsi herrat A, B, C, ..., T."

Cheers.