23. maaliskuuta 2011

Lovelace, interrupted

Kaikkea sitä - tänä vuonna Ada Lovelacen päivä (née 24.3.) onkin siirrettu lokakuulle! Vakiintuneen päivän siirtäminen tuntuu minusta hölmöltä, mutta päivän alun perin organisoineella Suw Charman-Andersonilla on syynsä.

No, palataan asiaan myöhemmin. Tässä aikaisemmat jutut:


Tässä taas on Limor Fried. Onkohan minulla vähän girl crush?

5 kommenttia:

myytinmurtaja kirjoitti...

"Ada Lovelace Day is an international day of celebration of the achievements of women in science, technology, engineering and maths."

myytinmurtaja kirjoitti...

Tietysti voisin kirjoittaa naistieteilijöistä (vai onko se "tieteilijänaisista"?) vaikka joka päivä.

Anonyymi kirjoitti...

"Onkohan minulla vähän girl crush?"

niin, yleensä lesbofeministit tykkäävät naisista? Ja pitävät miehiä luonnonvahinkoina, joten kai sulla on pieni himo naisia kohtaan.

"Tietysti voisin kirjoittaa naistieteilijöistä (vai onko se "tieteilijänaisista"?) vaikka joka päivä."

Joo kivaa, kokeiles. lyödäänkö vetoa siitä montako "päivää" pystyt heistä kirjoittamaan, ja hei, arvaillaanko myös syytä siihen miksi??

myytinmurtaja kirjoitti...

Ano: niin, yleensä lesbofeministit tykkäävät naisista? Ja pitävät miehiä luonnonvahinkoina, joten kai sulla on pieni himo naisia kohtaan.

Oho! Sä olet sieltä Nuotta-kampanjasta, vai mitä? Olet tullut tänne eheyttämään meitä.

Oikeasti sua vaan vituttaa, ettet koskaan tule pystymään elämässäsi samaan kuin vaikka noi tuossa jutussani mainitsemani naiset.

Ironmistress kirjoitti...

Kaksi vähemmän tunnettua mutta bioteknologiassa hyvin tärkeää naista olivat Eleanor Michaelis sekä Maud Menten. Heidän kehittämänsä yhtälömallia käytetään entsymaattisen katalyysin mallintamiseen.

Ruukinmatruuna itse havaitsi, että täsmälleen sama mallinnus sopii myös tiettyjen muovien polymerisaatioprosessiin. Se oli hänen kortensa tieteen kekoon :)