11. marraskuuta 2008

Huora!

En hyväksy sitä, että naisia huoritellaan. Minusta meidän on otettava sana huora! haltuumme ja ryhdyttävä huorittelemaan miehiä.

Naiselle ei ole mitään muuta haukkumasanaa kuin huora! ja sen johdannaiset. Nainen ei voi olla idiootti, pelkuri, pelle, eikä edes murhaaja tai sotarikollinen. Vaikka hän tekisi miten hirveitä tekoja, hän on vain huora!. Tämä ei ole viisasta.

Huora! on pahin haukkumasana. Se on täysin epäloogista: Oli prostituoiduista mitä mieltä tahansa, heidän työnsä on viatonta. Miesten historiallinen vastinammatti taas on kaikkea muuta. Jos ihmisen pitäisi valita, rupeaako työkseen a.) ottamaan peniksen sisäänsä vai b.) tappamaan ihmisiä palkkasoturina, kohta a. on se sankarin valinta. Historiassa prostituoituja on kuitenkin aina halveksittu enemmän kuin palkkasotureita. Prostituoituja on pidetty niin kelvottomina henkilöinä, että pelkkä heidän joukkoonsa lukeutuminen on merkinnyt suuren väkivallan uhkaa.

Kun mies huorittelee naista, se on tappouhkaus. Mies muistuttaa naista yhteisöllisesti ylemmästä asemastaan, siitä, että hän itse on koskematon. Huorittelemalla haukkuja (joka tietysti voi olla nainenkin) yrittää sanoa, että huoritellun ei pitäisi olla yhteisön osa. Jos huoriteltu ei pidä varaansa, häntä voidaan kohdella niin kuin lauman ulkopuolelle jätettyä. (So. hänet voidaan pahimmillaan ottaa hengiltä. Se on lajimme perinteinen tapa kohdella vieraita.)

Miehelle ei ole mitään vastaavaa haukkumasanaa. Kuuluisa homo! on toki huoran partneri. Mutta sen leiman voivat miehelle antaa vain miehet. Kun naiset haluavat iskeä miestä vyön alle, he voivat haukkua miestä tuhkamunaksi tai sanoa, että mies on kyvytön. Mutta huoran! kaltaista yksittäistä pahaa taikasanaa ei miehelle ole olemassa. Mies on vapaa ja turvassa. Hän ei koskaan voi osoittautua täysin kelvottomaksi, yhdellä sanalla tuhottavaksi. Tämä on epäviisasta.

Jos siis olet nainen ja sinua huoritellaan, huorittele takaisin. Huuda aivan pokkana: Itse olet huora! Isäs oli huora kun sua teki! Sanat merkitsevät sitä, mitä niiden sanotan merkitsevän. Kun jotain sanaa käytetään tarpeeksi, se menettää pahan hohtonsa.

Jos olet mies, huorittele kundeja. Se antaa heille ajattelemisen aihetta.

Hyvin käyttäytyvä ihminen ei tietenkään hauku ketään, ellei syytä ole. Mutta jos syytä haukkumiseen on, tasapainottakaa haukkujanne. Haukkukaa naisia heidän tekojensa mukaan: "Pelkuri! Roisto! Hölmö!"

Vastapainoksi huoritelkaa miehiänne.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pari kommenttia (mieheltä):

1) "Kun naiset haluavat iskeä miestä vyön alle, he voivat haukkua miestä tuhkamunaksi tai sanoa, että mies on kyvytön.". No toi ei loukkaa ketään miestä, paitsi jos vertailun kohteena on naapurin ukko, jolle eukko jakaa. Muuten heitto jää ilmaan. Pahempi tapa loukata miestä on valittaa yleisestä toimintakyvyttömyydestä.

2) Huoraaminen on itsensä myymistä jonkun asian saamiseksi? Tämän perusteella jokainen huoraa käydessään töissä. Erona on se, että töissä käynti rakentaa yhteiskuntaa ja on siksi "ok".

Anonyymi kirjoitti...

Olet hieman pihalla:
"Kun naiset haluavat iskeä miestä vyön alle, he voivat haukkua miestä tuhkamunaksi tai sanoa, että mies on kyvytön.". Tää toimii vaan, jos vertailukohtana on naapurin ukko, jolle huoraat.

Onhan niitä sankarihuoriakin. Esim. vakoojittaria ja Madonna, joka on luonut uransa huoraamalla. Madonnan huoraamisesta ei tietty saa puhua, koska se on "menestynyt nainen"

myytinmurtaja kirjoitti...

Ano, mene vankilaan kulkematta kulkematta lähtöruudun kautta! Missasit pointin tyystin.

Mitä Madonnaan tulee, ei Madonna ole huora. Häntä voisi ehkä merkittyssisällöillä kikkaillen sanoa "prostituoiduksi" (samoilla perusteilla kuin esimerkiksi ruumistaan myyvää nyrkkeilijä Amin Asikaista tai leffoihin lihaansa myynyttä Bruce Willisiä). Mutta ei se nyt varsinaisesti mikään uusi, maailmaamullistava idea ole.

Mutta eihän kukaan prosu ole huora.