21. marraskuuta 2008

Toisten lippujen alla

Suurimmista muotiaatteista minulla on tämä sanottavanani: Naisten kannalta ne ovat yhdentekeviä.

Natsi taikka kommari,
Piispa saarnastuolissaan,
Tummasilmä terroristi,
Sotalordi öljyn päällä.


Nehän ovat kyrpiksiä kaikki. Jos noissa aatteissa, vallankumouksissa onkin ensi alkuun ollut naisia mukana, heidät on pian passitettu takaisin lastenkamariin ja hellan ääreen. Tämä johtuu siitä, että naisten palkatta tekemää työtä ei millään voida korvata. Työn tasaiseen jakamiseen ei kukaan kirkasotsa ole valmis.

Siinä kaikki. Turha haaskata aikaansa.

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Niinhän se usein menee, että vallankumousliikkeissä luvataan aluksi tasa-arvoa kaikille - silloin kun tarvitaan joukkovoimaa ja halutaan mobilisoida naiset mukaan. Kun tilanne vallankumouksen jälkeen tasoittuu, naisille on enemmän käyttöä kotona ja tasa-arvoaate lakkaa olemasta niin voimakas osa ideologiaa.

myytinmurtaja kirjoitti...

Musta on liikuttavaa, kuinka samalle kannalle aivan vastakkaistenkin aatteiden valtiaat aina päätyvät. Vasemmisto ja oikeisto ovat ainakin yhdestä asiasta yhtä mieltä: eukot himaan töitä tekemään! Ei tasa-arvoon pyrkiminen ole mikään aate, se on turhaa luksuspuuhastelua! Meillä on _tärkeämpiäkin_ ongelmia.

Aatteen sankarit ovat niin kuin jotkut näennäisen kapinalliset ja uutta luovat rokkarit, jotka kuitenkin kohtelevat naisia yhtä kurjasti kuin isukkinsa.