6. marraskuuta 2008

Timmi body

Feeniks kirjoitti ansiokkaasti erotiikasta ja naisen omasta ruumiista. Hänen tuntemuksensa naisruumiin "sopimattomuudesta" ja "kelpaamattomuudesta seksiin" ovat hyvin tuttuja minullekin. Että naisen sopisi virallisesti haluta seksiä vain, jos itse on timmi ja seksikäs. Miehillä ei tunnu olevan samanlaista perustavanlaatuista kelpaamattomuudentunnetta. (Kyllä mäkin pidän itseäni kauniina ja seksikkäänä. Aika ajoin ainakin. Välillä vain iskee epäilys.)

Huomaan itse ajatelleeni asian niin päin, että kun multa kerran vaaditaan seksyn taistelubarbin ulkonäköä, vaadin vastaavaa sitten miehiltäkin! Arvioin heitä siis samoilla kritereillä kuin (yhteiskunta) minua arvioi. "Ai mun perse roikkuu vai? No niin kuule roikkuu poika omaskin!" Tästä saat.

Samat säännöt naisille ja miehille!

Ei se minusta ole huono lähtökohta: monasti ihminen huomaa tietyn menettelytavan huonot puolet, kun kääntää kysymyksen toisin päin. Siis jos joku mies ei esimerkiksi ymmärrä, miksi joku nainen suuttuu nähdessään Henkkamaukan puolialastomia alusvaatemalleja mainoskuvissa, mies voisi kääntää tilanteen mielessään: Miltä hänestä itsestään tuntuisi katsella kaikkialla kaikin kuvankäsittelyn keinoin sliippattuja, ihmeellisen komeita, seksityrkkyjä ja kaikkien silmille alttiitta miehiä? Vaikkapa sellaisessa käänteismaailmassa, jossa naiset olisivatkin ulkonäköpaineista vapaat.

Naisten ulkonäön väkivaltainen arviointi pyytämättä on vallankäyttöä. Se on eri asia kuin esimerkiksi vilpitön toisen viehättävyyden ihailu. Väkivaltaisen arvioinnin tehtävä on koettaa pelkistää naisen ihmisarvo vain hänen (väitettyyn) kykyynsä tai kyvyttömyyteensä viehättää miestä. Tällaista ruodintaa voivat tehdä ne ihmiset, jotka ovat hallitsevaa luokkaa.

Oma miesten ulkonäön arviointini liittyy kyllä siihenkin, että hyvännäköiset miehet ovat minusta seksikkäitä. Miehen ulkonäkö(kin) on minulle tärkeä asia. Tiedän kyllä, mistä pidän. Tähdennän, etten kuitenkaan käytä sitä hyökkäysaseena: en siis rupea kommentoimaan kundien ulkomuotoa noin vain. Jos minua avioidaan, arvioin takaisin. Yleensä samaan sävyyn kuin alkuperäinenkin arvio oli.

6 kommenttia:

antaudu kirjoitti...

Hei!

Hyvä lähtökohta sun blogilla. Mä olen aina tykännyt naisellisista miehistä ja maskuliinisista naisista. Sekoitus on hyvä.

Parhaat pitkät suhteet on mulla alkaneet niin, että ensin toinen ei ole ulkonäöllisesti eikä seksuaalisesti ollut kiinnostava. Sitten kun olen tutustunut toiseen paremmin, olenkin jossain vaiheessa kiinnostunut hullun lailla.

Suhde onkin sitten mahtavaa: jatkuvaa yllättymistä siitä kuinka ihana toinen onkaan...

Maahanmuuttaja kirjoitti...

Totta puhut, Myytinmurtaja. Vaikka olenkin mies, minuakin ärsyttää ne standartit joita naisparoille tyrkytetään ja joiden vuoksi he joutuvat kärsimään. Itse olen aina ihaillut rubensmaista täyteläistä naisellisuutta, mutta sitä ei mainoskuvissa näy...

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kehuista! Haluaisin vielä korostaa tuota toista esiin nostamaani aspektia: sitä viktoriaanista käsitystä, että koska mies on oletusarvoisesti ja neutraalisti aina seksuaalinen olento (mikä toki ei sekään pidä paikkaansa, miesparat!), on naisen vastuulla olla seksin toteutumisen vartija, ja siten naisen on vastattava myös siitä, että hän tekee "oikean" arvion sen sopivasta toteutumisesta. Ja sitähän eivät vaadi vain miehet, vaan myös toiset naiset. Koko yhteiskunnan alitajunta. Ja voi sitä häpeän ja nolouden määrään, jos teet "väärän" arvion, vaikkapa suostut "liian helposti" tai haluat itse tai haluat "oman tasosi yläpuolelta"! Miehelle tuo viimeinen ei ole mikään häpeä, sillä mieshän (muka) haluaa aina ja kaikkia naisia, mutta naiseltahan odotamme sitä viisasta kontrollia ja sopivuuden ymmärrystä!

- feeniks

Saana kirjoitti...

(Tämä ei liity blogipostaukseesi muuten, paitsi, että varaudu - haastoin sinut juuri meemiin.)

myytinmurtaja kirjoitti...

antaudu: Mä olen huomannut senkin, että kun ihmiseen oikein rakastuu, hän muuttuu heti kauneimmaksi kaikista enkeleistä. Suhteen loputtua tietysto saatetaan sitten puolin ja toisin ihmetellä, että mitä hittoa sitä alunperin oikein ajateltiin...

myytinmurtaja kirjoitti...

Feeniksi: "(...)naiseltahan odotamme sitä viisasta kontrollia ja sopivuuden ymmärrystä!"

Totta. Tuossa on musta kummallinen kahtiajako: vaikka miehet muuten yhteiskunnassa ovat virallisesti ne "aikuisemmat" (so. saavat olla aktiivisempia, tehdä kodin ulkopuolista työtä), seksin suhteen he saavat olla/joutuvat olemaan vastuuttomia lapsia. Kaikki on naisen vastuulla. Nainen taas on helposti huora, teki niin tai näin. Olemme kummallisesti vallattomia kaikkivaltiaita.