29. marraskuuta 2008

Turhuuden markkinat

Tiedättehän tämän tylsän vanha vitsin?

Mitä nainen sanoo: "Onpas täällä sotkuista! Sinä ja minä alamme nyt siivota! Ja miksi sinun housusikin ovat tuossa lattialla? Saat mennä huomenna alasti töihin, jos et vie niitä pyykkin nyt heti!"

Mitä mies kuulee: "Blaablaablaa SINÄ JA MINÄ blaablaablaa TUOSSA LATTIALLA blaablaablaa ALASTI blaablaablaa NYT HETI!"


Tunetetaanpa vitsi nykyhetkeen sopivaksi.

Mitä nainen sanoo: "Sama se, mitä joku Laasanen sanoo! Minä olen nainen. En halua elää kenekään talutusnuorassa. Haluan olla aikuinen ja tehdä työtä! En tahdo olla miehen palkaton ja turvaton piika vaan tahdon täyden tunnustuksen tekemälleni työlle. En tahdo mieheltä timantteja tai turkiksia. Ole mukava ja komea mies, vain siten saat pillua!"

Mitä parisuhteen markkina-arvoteorian vannoutunut kannattaja kuulee: "Blaablaablaa EN HALUA blaablaablaa TEHDÄ TYÖTÄ blaablaablaa VAAN blaablaablaa TAHDON blaablaa TIMANTTEJA TAI TURKIKSIA blaablaa VAIN SITEN SAAT PILLUA!"


Nauran itseni tärviölle.

5 kommenttia:

Ta-Miit kirjoitti...

Loistavasti tiivistetty ;D

ellu kirjoitti...

Olipa oivaltava päivitys. Tuli vaan Laasasesta mieleen, että se on kyllä jännää, miten samaa vanhaa "tieteellistä" paskaa sukupuolten välisistä eroista pystytään myymään hieman erilaisessa paketissa. On olemassa laadullista tutkimusta ja "laadullista" tutkimusta ja siihen empiiriseen osioon voisi vähän panostaa. Välillä oikeasti hävettää olla yhteiskuntatieteilijä.

myytinmurtaja kirjoitti...

"Tiede" on nyt muotia. Se on aikamme iskusana, kuten shampoomainoksissa: "Nyt 53% tuuheammat hiukset! Tutkittu aidossa LABORATORIOSSA!" Nojatuolitiede käy tieteestä, kun Jumalan sana ei enää käy epätasa-arvon perusteeksi.

myytinmurtaja kirjoitti...

Ihmiset tahtovat pitää kiinni totutusta. Kun he kerran ovat muodostaneet jonkun kuvan maailman ja yhteiskunnan todellisuudesta (vaikka: "Naisten ja miesten suhde on ostosuhde."), he eivät tahdo luopua siitä. Eivät edes siinä tapauksessa, että vanha malli olisi onneton ja heille itselleen kärsimystä tuottava. (Kuten tuo parisuhteen markkinatalousmalli raaimmillaan, aynrandeimmillaan, olisi! Eihän sellaisessa systeemissä ketään rakastettaisi hänen itsensä takia. Tai rakastettaisi ylipäänsä.)

Varmaan jossain vanhoissa orjavalloissa muinoin oli orjajengiä, jotka vastustivat valistuksen tuulia: "Kyllä isännän ja orjan suhde on ihan luonnon sanelema! Mä ainakin olen ihan tyytyväinen orjan osaani. Orjaksi mut on luotu."

Essi kirjoitti...

Viiltävän hauskasti toteutettu kielipeli! Enkä mä ollut kuullut tuota "vanhaa vitsiäkään". :D