20. kesäkuuta 2009

Myyttiksen vinkit, osa 1: Kälättäjien torjunta

Tuttu tilanne?

Olet esimerkiksi juhlissa. Seuraasi liimautuu joku tylsä horo. Kun miekkonen saa kuulla sinun olevan feministi, hän päättää ryhtyä valistamaan sinua siitä, miksi mielipiteesi eri sukupuolten asemasta yhteiskunnassamme on yksinkertaisesti väärä:

"No mutta kyllähän naiset ja miehet on erilaisia, esim. loogisessa päättelyssä ja sönkön sönkön...äitien pitäisi lapsen saatuaan jäädä loppuiäkseen kotiin ...matematiikka blaadeblaa, aggressio höpönpöpön, on naisen vika jos mies lyö sitä."

Mikä riesa. Vituttaa ja verenpainekin kohoaa. Mikä neuvoksi?


Älä turhaan haaskaa voimiasi siihen, että yrität naisellisen suojeluviettisi ajamana pelastaa kälättävän miesparan feminismille.

Sen sijaan sano näin:

"No, jos mun kerran on pakko kuunnella sun turhia mielipiteitäsi, niin sunkin on pakko kuunnella mua!"

Ja sitten rupeat jankuttamaan äijylille mahdollisimman fanaattisesti ja pitkäveteisesti valitsemastasi aiheesta. Ei ole väliä, mistä, kunhan tiedät tai voit helposti feikata tietäväsi aiheesta paljon.

Hyviä aiheita: saippuaoopperoiden juonikuviot, meikkivoiteet, Kumpi on seksikkäämpi - Hugh Jackman vai Daniel Craig?, postimerkkeily, lastenkasvatus kakkajuttuineen, ylijättiläiset; esim. nyt niin ajankohtainen Betelgeuse.

Jos ukko yrittää änkyttää jotain, jatka vain jääräpäisesti valitsemastasi aiheesta: "Ja minusta kyllä Always Ultrassa ei koskaan ollut samanlaista pehmeää imukykyä kuin Libressessä, mutta silti sen nukkainen pinta mussun mussun..."

Helppoa ja hauskaa!


Tusinajätkät on opetettu uskomaan, että heidän mielipiteensä naisista ja naisten paikasta maailmassa ovat niin tärkeitä, että joka muijan täytyy alati olla valmis niitä kuulemaan.

6 kommenttia:

myytinmurtaja kirjoitti...

Oma suosikkiaiheeni on vihannesten hinta talvella. Jopa seitsemän euroa paprikoistä, hävytöntä!


Hyvää juhannusta kaikille! :-)

Panu kirjoitti...

Mikä muuten oikein saa sinut ajattelemaan, että omat mielipiteesi ovat sen kiinnostavampia kuin muiden aivan samaa tavaraa inttävien feministien? Nämä kaikki jutut on kuultu niin monta kertaa, ja ne synnyttävät vain vaikutelman aivopestystä laumasta, joka ei osaa ajatella yksilöinä. Jutut ovat tarkalleen yhtä ennustettavia, itseään toistavia ja junnaavia kuin "maahanmuuttokriitikoiden" kirjoitukset. Miksi ihmeessä kenenkään pitäisi arvostaa sinun tylsiä inttämisiäsi yhtään sen enempää kuin jonkun muun stereotyyppisen kälättäjän inttämisiä.

Useammin kuin kerran sinä olet jäänyt täysin sanattomaksi ja avuttomaksi kun liturgiasi on kyseenalaistettu. Kun minä sanoin kokevani feminismin seksuaalikielteisenä, sinä et osannut vastata siihen mitään järkevää. Siksikö, että käsikirjassa, jonka olit opetellut ulkoa, ei lukenut mitään valmista vastausta - koska feminismi nyt vain ei ole seksuaalikielteistä, punkt och slut?

myytinmurtaja kirjoitti...

No, Panu. Ainakin sinua ne mielipiteeni tuntuvat kovasti kiinnostavan.

(Liittäisin tähän taas linkin johonkin komean nakupojan kuvaan, mutta enpä nyt viitsi.)

myytinmurtaja kirjoitti...

Äh, toisaalta, miksi ei? Onhan se sentään Angel!

t: Punky Slut

Panu kirjoitti...

ylijättiläiset; esim. nyt niin ajankohtainen Betelgeuse.

Ihan vain tiedoksesi: naisettomien miesten joukossa on kasapäin tähtitieteestä innostuneita luonnontiedenörttejä, jotka eivät muusta haluaisikaan puhua.

myytinmurtaja kirjoitti...

Panu, sittenhän tavoite olisi saavutettu: Vosu vaikenisi eikä enää säksättäisi sukupuolirooleista.