13. elokuuta 2009

Neljä kiloa riman yli

Mielenkiintoista!


HS 9.8.09: Syömishäiriöpuheet inhottavat korkeushyppääjä Friedrichiä

Berliini. Vihjailut syömishäiriöstä kiusaavat Berliinin MM-kisoihin valmistautuvaa saksalaista korkeushyppytähteä Ariane Friedrichiä. 179-senttinen Friedrich kertoo pudottaneensa painonsa 61 kilosta 57 kiloon.

"Minustakin olisi mukavampaa, jos lantioluuni eivät törröttäisi", Friedrich tunnustaa sanomalehti Tagesspiegelin haastattelussa.

"Toisaalta on turha taputtaa Saksan ennätykselleni, mutta valittaa, että olen liian laiha. Neljän kilon pudotus kuulostaa mitättömältä. Mutta neljän kilon nostaminen yli kahden metrin on kaikkea muuta kuin mitätöntä", Friedrich selvittää.Friedrich ei hurskastele. On harvinaista, että huippu-urheilija ottaa suoraan kantaa sekä urheilun että naisen ulkonäkövaatimusten kaksinaismoralismiin. Viimeksi mainituthan ovat hyvin samanlaisia ilmiöitä: Molemmissa vaaditaan mahdottomia, jopa luonnottomia tuloksia. Mutta noihin tuloksiin pääsemiseen vaadittavia keinoja käyttäviä henkilöitä paheksutaan avoimesti.

3 kommenttia:

myytinmurtaja kirjoitti...

Kipeää puuhaa minusta kummatkin.

myytinmurtaja kirjoitti...

Feministing: Women's boxing to be included in 2012 Olympics

Mirka kirjoitti...

Mahtaa olla aika rankka yhdistelmä, kun on sekä nainen että kilpaurheilija. On naiseuteen liittyvät ulkonäköpaineet ja kilpaurheiluun liittyvä kehon kontrollointi ja muokkaaminen. Vaatii varmasti vahvaa itsetuntoa.