19. kesäkuuta 2010

Anenkefalian monet muodot

[Mahdollinen TRIGGER WARNING: Aborttilainsäädäntöä kehnoimmillaan.]
(Klikkaa varsinainen teksti auki tuosta alta, kohdasta "Lisätietoja":)Brasiliassa tuomari ei ole sallinut aborttia raskaana olevalle naiselle, jonka kohdussa olevalle sikiölle ei ole kehittynyt aivoja laisinkaan.

Taiwan News: Brazilian judge refuses abortion for fetus without brain

A Brazilian judge has refused to grant a woman an abortion of a fetus developing without a brain after deciding "there was no imminent danger of death for the mother," the daily Estado de Sao Paulo reported Tuesday.

The judge ruled that, under the circumstances, granting a termination of the pregnancy would violate the right to life enshrined in Brazilian law, which prohibits abortions with rare exceptions, the newspaper said in the report carried on its website.

(...)


Millaista typerää julmuutta. Vaikka nyt aborttia vastustaisikin, niin tuomarin kanta on järkeä ja myötätuntoa vailla. Kun kyseisellä sikiöllä ei ole aivoja, sillä ei toden totta ole minkäänlaista mahdollisuutta ikinä olla kukaan henkilö.

(Via Feministing.)Aiheen tiimoilta:

5 kommenttia:

myytinmurtaja kirjoitti...

("Anenkefalia" tarkoittaa aivottomuutta, siis tosiaan kirjaimellisesti aivojen puutetta.
Googlaa lisätietoa omalla vastuullasi, minusta se on aika järkyttävä ilmiö.)

myytinmurtaja kirjoitti...

Jaahas, huomaan, että tuo tekstin laittaminen katkon taakse ilmeisesti toimii vain blogini etusivulta, mutta ei silloin, kun tiettyyn blogitekstiin mennään suoraan.

Täytyypä siis vielä säätää näiden trigattujen postausten muotoa. Ehkä tuo laskos on ylipäänsä tarpeeton.

Tomi kirjoitti...

Sikiö, jolla ei ole aivoja ei luultavasti kärsi syntyessään (kärsimys syntyy aivoissa),
mutta ei aivotonta vauvaa oikein ihmiseksikään kutsua.

Tällaiset uutiset kertovat jälleen kerran uskontojen vahingollisuudesta. Joko tuomari on uskovainen tai todennäköisempää Brasilian lakeja leimaa vahva katolinen vaikutus.


Abortista olen sitä mieltä, että Suomen aborttilaki on varsin onnistunut.
Abortin pitäisi olla raskaana olevan naisen oma päätös, mutta naisen lähimmäisten tehtävä on tukea häntä, oli päätös mikä tahansa.

Aino-Maija kirjoitti...

Suomen lainsäädännön mukaan ihminen on lopullisesti kuollut silloin kun aivot ovat kuolleet. Pysähtynyt sydän voidaan saada käyntiin, samoin keuhkot, mutta kun aivot pysähtyvät, on enää ajan kysymys milloin kaikki muukin päättyy. Sikiö ilman aivoja ei siis Suomessa ole ollut elossa alun alkaenkaan, eikä siis ole mahdollista tappaa tällaista sikiötä.

Laki voi toki olla toinen toisaalla, jännittävästi elämän ja kuoleman raja riippuu siitäkin minkä valtion rajojen sisällä ollaan.

myytinmurtaja kirjoitti...

Aino-Maija: "Laki voi toki olla toinen toisaalla, jännittävästi elämän ja kuoleman raja riippuu siitäkin minkä valtion rajojen sisällä ollaan."

Niinpä!