- Jos naiset kerran haluavat ensisijaisesti rakastavan ihmissuhteen, miten juuri naiset ovat se sukupuoli, joka perinteisesti on nainut rahasta? Siis sanan molemmissä merkityksissä nainut.
- Jos miehet kerran haluavat ensisijaisesti seksiä ja vain seksiä, ja ovat valmiita tekemään sen eteen mitä vain, niin miten he sitten voisivat olla hyviä johtajia?
- Jos naiset ovat kielellisesti lahjakkaampia kuin miehet, miksi maailmankirjallisuuden kaanonin kuuluisimmat kirjailijat ovat kaikki miehiä?
- Jos miehet ovat parempia järjestelmäasiantuntijoita kuin naiset, miksi sitten perheissä logistiikan mobilisaattori ja organisaattori on ainakin Suomessa yleensä äiti?
- Kun lapsentekeminen kerran on naiselle huomattavasti suurempi investointi kuin miehelle (yhdeksän kuukautta, raskausajan vaikeudet, synnytyksen vaarat), niin silloinhan nimenomaan naisen kannattaa vakisuhteessa ollessaan käydä hakemassa kerran, pari vierasta siementä naapuriluolan urokselta. Geneettisesti naaraan ei kannata panna kaikkia munia (sori) samaan koriin.
Discuss.
17. tammikuuta 2009
Evoluutiobiologiaa
Tunnisteet:
evoluutiobiologia,
isä,
johtaja,
katseen valta,
lapsi,
logiikka,
luonto,
mies,
myytinmurtamista,
nainen,
rottakoe,
seksi,
tiede,
tieteen_haltuunotto,
äiti
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Kannattaa lukea Sarah Blaffer Hrdyn kirja Mothers and Others, niin ehkä nämä kysymykset aukeavat vähän syvällisemmin. Hrdy on menestynyt antropologi, nainen ja käsittääkseni myös feministi (joutui raivaamaan tiensä tieteen huipulle äitinä sovinistisella 70-luvulla). Hän on kiinnostunut erityisesti naisten evoluutiosta ja mm. miten metsästäjä-keräilijä esi-äitimme kasvattivat lapsensa yleensä (sukulais)naisten avustuksella, ja miten tämä on muovannut meitä empaattisempaan, ihmismäisempään suuntaan. Kannattaa lukea tämä kiinnostavasti kirjoitettu teos, sillä evoluutiobiologia ei ole niitä yksinkertaistuksia, joita iltapäivälehdet (ja kaikki evoluutiokielteiset humanistit) siteeraavat vaan ihan oikeasti auttaa ymmärtämään ihmisluontoa. Ja myös niitä patriarkaaisia muotoja, joita mm. maanviljelys toi tullessaan, joten feministinkään ei tulisi tätä tieteenalaa lytätä.
Kiitos! Luepa nämä muut aihetta käsittelevät kirjoitukseni:
Luonnonlaki
Sossubilsan seireeninkutsu
Näin se, mitä sossubilsassa tahdon kritisoida, ehkä aukeaa vähän syvällisemmin.
Lähetä kommentti