12. joulukuuta 2009

Herra Tulppu vetää pultit ja muita Aku Ankan parhaita

Aika ehti jo vähän ajaa ohitseni ennen kuin joudin kommentoimaan tätä Johanna Korhosen oivaltavaa kirjoitusta Sofi Oksasesta ja suomalaisesta väkivaltakulttuurista:

HS 2.12.09 Johanna Korhonen: Väkivallan marinoimat

Keskustelu oli täsmäesimerkki siitä, mistä pitikin puhua: väkivallan kulttuurista. Oksasen mainitsemat perheissään väkivaltaiset miehet ovat vain yksi näyte suomalaisten monipuolisesta väkivaltaosaamisesta.

(...)

Väkivallan kulttuuriin kuuluu pyrkimys mitätöidä ne, jotka jostakin koettavat puhua. "Suomella on omat ongelmansa, joihin Oksanen kohta kuuluu itsekin", Kalevan pääkirjoittaja määritteli.Hah, tosiaan! Oksasen kommentteihin reagoitiin kuin suoraan ankkasarjakuvan ruudusta:


"Mitäh! Minäkö muka aggressiivinen! Nyt saat tyttö turpiin!"

4 kommenttia:

myytinmurtaja kirjoitti...

Wikipedia: Teppo Tulppu

Marian kirjoitti...

25% prosenttia 15-vuotiaista pojista on tapellut viimeisen vuoden aikana, tytöistä 5-6%.....pojilla on enemmän aggressiivista energiaa....meillä Suomessa on väkivaltainen kasvatuskultuuri....alkoholi, masennus ja väkivalta ovat todellisia haasteita täällä Suomessa....ärsyttäviä keskisormen näyttäjiä riittää, valitset itse provosoidutko....nämä ovat suoria lainauksia Väestöliiton tutkijan ja lasten psykiatri Raisa Cacciatoren luennolta agression portaat. Ikävä akka vissiin hänkin kun tuommoisia jutteli.

Anonyymi kirjoitti...

Ongelma on vain se ,että jos jostain alkaa puhumaan niin kuin se olisi olemassa, hetken päästä kukaan ei muista ja halua muistaa ettei asia olekkaan ihan niin kuin aluksi lähettiin puhumaan. Ja silloin keskeiset asiat ja yleisen olevaisen tila jää tunnustuksetta. Miksi asiat pitää ottaa itsestään selvänä, jos asianlaita on selvästi diversiteetiltään moninainen, tämäm pätee moneen muuhunkin. Sitää paitsi dialogin pitää olla itseään korjaava, tieteessä näin, joten ei ole mitään käsitettä joka olisi itsessään täydellinen. Ja hei, en nyt tarkoita sitä, että asian kohdetta ja luonnetta vietäisiin vieläkin edemmäs ääripäähän, ei se ole korjaava toimenpide.

Jos asioista ei voi puhua rehellisesti niin se lyttää koko aiheen epärealistisena.

myytinmurtaja kirjoitti...

Ano - mikä on pointtisi? Oletko (esimerkiksi) Oksasen kannan puolella vai sitä vastaan?