14. lokakuuta 2009

Liian paksua

Kenkäsuunnittelija Christian Louboutin tahtoo suunnitella Barbie-nukelle kenkiä. Maestrolla on kuitenkin ongelma: Hänen mielestään Barbiella on liian paksut nilkat. Ei, oikeasti! Lukekaa vaikka.

Tai katsokaapa tätä kuvaa:
Sorry, Barbie! Olet selkeästi aivan liian läski. Ei kai tässä auta sinunkaan muu kuin panna photoshopaten.

(Via Feministing.)

13 kommenttia:

myytinmurtaja kirjoitti...

Täällä hiukan laadukkaampaa kenkäsuunnittelua:

Fashion Doll Shoes -blogi

Mirka kirjoitti...

Voi elämä, mikä uutinen! Miten jonkun mielestä sirolla nukella voi olla liian paksut nilkat? Ihan uskomatonta... Jos täydelliseksi muokattu nukkekaan ei enää riitä, niin on siinä Louboutinilla vähän sumentunut suhteellisuudentaju.

myytinmurtaja kirjoitti...

Mirka: Tavallaan se on musta vapauttavaakin. Jos kerran edes Barbie ei kelpaa, se on kyllä selkeä merkki siitä, että laihuusmääräykset ovat täysin hatusta vedettyjä. Tai hatusta, ehkä jopa jostain alempaa...

;-)

myytinmurtaja kirjoitti...

Jos Barbie olisi oikea nainen:

BBC News: What would a real life Barbie look like?

Wellness Resource Center: Life Size Barbie


(Via Shapely Prose: Quick Hit: Fat Barbie)

myytinmurtaja kirjoitti...

Ruby

Anita Roddick: There are 3 billion women in the world who don’t look like supermodels, and only 8 who do.

Via Shapely Prose: R.I.P., Anita Roddick

myytinmurtaja kirjoitti...

Lifestyle Muskelotti: Barbien paksut nilkat

Pihlajatar kirjoitti...

Barbikaan ei siis ole se todellinen Tuhkimo. Barbi onkin vain ilkeä ja ruma sisarpuoli.

myytinmurtaja kirjoitti...

Pihlajatar: :-D

Miten se tyly Grimmin versio menikään? Äitipuoli sanoi pahalle sisarpuolelle, kun tämä yritti saada jalkaansa lasikenkään: "Leikkaa pala kantapäästäsi, tyttöseni, sillä kuningattareksi tultuasi sinun ei enää milloinkaan tarvitse kävellä!"

Mutta mistä Barbin koivessa muka edes voisi leikata?

Mikko T kirjoitti...

Vipuvarsien päissä olevien liikkuvien massojen minimointi lisää energiatehokkuutta.

Siis asiaan: mistä sitä tietää, vaikka sairaat kauneusihanteet olisivatkin vain ylilyöntejä jonkinlaiesta yleisinhimillisetä kauneusihanteesta?

myytinmurtaja kirjoitti...

MikkoT: Siis asiaan: mistä sitä tietää, vaikka sairaat kauneusihanteet olisivatkin vain ylilyöntejä jonkinlaiesta yleisinhimillisetä kauneusihanteesta?

Häh? Kaipa ne sitä ovatkin.

Miehillä ei tällä hetkellä ole mitään oikeita paineita näyttää luonnottomilta superpanokeilta, mutta kyllähän heillekin olisi olemassa oma versionsa luonnottomuuteen asti viedystä "kauneudesta".

Superpanokki olisi esimerkiksi Tom of Finlandin kuvien miehestä tehty "paranneltu" versio: vieläkin pidempi, vieläkin kapeampi vyötärö vieläkin massiivisemmat hartiat, vieläkin kauniimpi naama, vieläkin isompi muna.

Täysin mahdoton ilmestys.

Mikko T kirjoitti...

Nimen omaan... nilkat ketkeaa ja penikseen kompastuu... En kuitenkaan usko, että muotimaailman laihuuden ihannoinnilla on mitään tekemistä panokkiuden kanssa.

Voi jopa olla, että muotiherrat ovat kateellisia naiselle malleille koska he panokkeina vievät huomion pois pääasiasta eli gurujen luomuksista.

myytinmurtaja kirjoitti...

Kuulin joskus anekdootin, jonka mukaan muotivaatteita olisivat alun perin esitelleen nimenomaan marilyn-mittaiset naiset - siis muodokkaat, lihaisat ja kurvikkaat. Mutta koska kukaan ei näitä va-va-voom -naisia katsoessaan enää viitsinyt piitata heidän päällään olevista räteistä, oli siirryttävä suoralinjaisempiin malleihin.

(En tiedä, onko tarina tosi vai ei.)

myytinmurtaja kirjoitti...

Barbie Eat A Sandwich (Via Feministing)