- niin kannattaa muistaa, että ei nyt aina taida olla ihan kauhalla annettu myöskään yhteiskuntamme hopeaselkäuroksille:
Talouselämä 7.4.2011: Mistä näitä HIFK:n, Valion ja Keskon miehiä oikein tulee?
"Kun pelataan näin isoista asioista, niin silloin pitää mennä urheilu edellä. Eikä pitää kaiken näköisiä kissanristiäisiä näissä halleissa", tykittää jääkiekon SM-finaaliin tiensä selvittäneen HIFK:n valmentaja Kari Jalonen Helsingin Sanomissa.
Kissanristiäisillä Jalonen tarkoittaa naislaji muodostelmaluistelun MM-kisoja, joiden takia HIFK joutuu siirtämään parit harjoitukset Malmin jäähalliin.
Samasta aiheesta:
14 kommenttia:
Parit harjoitukset jouduttiin siirtämään! Miksei tämä epäkohta ole vaalikoneissa? Onhan siellä sentään Suvivirsikin.
Öö, kissanristiäiskommentti on jo parin viikon takaa ja johtui siitä, että HIFK, kun oli 7 otelussa voittanu Jokeriot ja pääsyt jatkoon joutui jostain syystä pelamaan het seuraavana päivänä.
Eikä Helsingin jäähalli ollut tuolloin muodostelmaluistelijoiden käytössä.
Ja muodosteluluistelu on ihan hölynpölylaji.
Yleensäkin arvostelulajit eivät oikein ole urheilua.
"Yleensäkin arvostelulajit eivät oikein ole urheilua."
En tiedä oliko tämä Tomi provosointia, mutta oletko koskaan kokeillut mitään arvostelulajeja (esim. taito- tai muodostelmaluistelu, joukkue-, teline- tai rytminen voimistelu, kilpa-aerobic, baletti ja muu tanssi jne?)
Itsellä on aika laaja kokemus monista edellä mainituista lajeista (ja myös monista miesten suosimista lajeista, joten perspektiiviä löytyy) ja kyllä se ihan oikeaa urheilua on - ellei sitten urheilun määritelmä ole ajan, matkan tai maalien mitattavuus ja tällaista määritelmää en itse kyllä ole kuullut.
Tomi, onko mäkihyppy hölynpölylaji?
IM, on anorektiset rääpäleet hyppäävät kireissä puvuissa mäestä alas, mitä muuta se on kuin hölynpölyä.
Myrsky en tarkoittanut, että ko. lajit eivät olisi vaativia. Tarkoitin, että arvostelulajeissa syntyy aina suukopua voittajasta, ei ole objektiivista mittaria paremmuuden mittaamiseksi.
Itse vankkana kestävyysurheilun kannattajana pidän muunlaisia lajeja vähän pelleilynä.
Itse harrastan ja seuraan myös kestävyysurheilua enkä kutsuisi edes autourheilua pelleilyksi, vaikken sitä itse katsokaan tai sitä juuri ymmärrä.
Vaikka arvostelulajeissa etenkin esittämispisteitä saadaan osittain arvostelijan omien mieltymysten mukaan, ei poista mitenkään sitä faktaa, että kyseessä on urheilu. Tällä sinun logiikalla nimittäin jalkapallokaan ei ole urheilua, koska aina välillä tuomarit jättävät tuomitsematta virheitä, joita eivät näe tai tuomitsevat pieniä virheitä liian voimakkaasti, hylkäävät maaleja, jotka näyttävät siltä, että olisi tehty paitsiossa tai toisinpäin jne. Onko jalkapallo mielestäsi urheilua?
Urheilijoiden alhainen painoindeksi ei myöskään tee lajista tai sen edustajista "hölynpölyä". Monet kestävyysurheilijatkin ovat melko rimpuloita.
No, avasit kyllä hyvin tuon kissanristiäiskommentoijan ajatuksenjuoksua. ;)
'Itse vankkana kestävyysurheilun kannattajana pidän muunlaisia lajeja vähän pelleilynä.' (TomiA)
Lätkä, jonka edustajan puheita Myytinmurtaja kommentoi, ei sekään ole mikään kestävyyslaji, ja sen tulokset riippuvat tuomareiden subjektiivisista päätöksistä. Mutta sitä et katsonut tarpeelliseksi dissata?
Myrsky:"No, avasit kyllä hyvin tuon kissanristiäiskommentoijan ajatuksenjuoksua. ;)"
Hyvä tietää saaneensa edes jotain aikaiseksi.
Et kyllä Tomi vastannut onko jalkapallo tai jääkiekko urheilua ja millä perustein, kun ne kuitenkin ovat osittain subjektiivisia arvostelulajeja kuten muodostelmaluistelukin? ;)
Ja miten kestävyyslajit ovat urheilua, jos mäkihyppy on vain hölynpölyä, koska hyppääjät ovat laihoja - aivan kuten monet kestävyysurheilijatkin.
Logiikkasi on tämän postauksen kommenttiboksissa ollut klassinen esimerkki stereotyyppisestä "naisen logiikasta".
Ehkä pitäisi pitää suunsa kiinni.
Tällä otetaan kaikki kärjistykseni aina kirjaimellisesti.
Mutta jalkapallo ja jääkiekko eivät ole lähellekkään niin subjektiivisia, kuin esim. taitoluistelu. Se joukkue, joka tekee enemmän maaleja voittaa, piste.
Taitoluistelun subjektiivisuudesta esimerkiksi käy vaikka Vacouverin olympialaiset.
Jevgeni Pljuštšenko jäi hopealle vaikka teki puhtaan suorituksen ja kykeni ainoana neloishyppyyn.
Kestävvysjuoksijat eivät kuitenkaan lähentele anorektisia mittoja toisin kuin mäkihyppääjät.
Monissa muissa kestävyys lajeissa, kuten hiihdossa ja pyöräilyssä urheilijat ovat paremminkin jänteviä ja lihaksikkaita.
Syy miksi mäkihyppy on hölynpölyä on se, että lajia harastaa vain kourallinen ihmisiä.
Ja mäkimiehet eivät elä mitenkään huippu-urheilijan elämää muuten kuin ruokavalionpuolesta.
Lajin "kovuutta" kuvaa se, että kisoja voidaan voittaa humalassa tai hirveässä krapulassa (a la Nykänen, Olli, Goldberger).
Jep jep :) Se joukkue/urheilija voittaa, joka tekee eniten maaleja tai saa eniten pisteitä, vaikka pisteet eivät kaikkien mielestä olisikaan ihan kohdillaan tai vaikka maalien kanssa olisi epäselvyyksiä, pelaajia olisi ajettu jopa kentältä pois pikkurikkeen takia mikä vaikuttaa pelin kulkuun usein ratkaisevasti jne.
Ja mitä ihmettä urheilijan laihuus liittyy siihen onko laji urheilua vai "hölynpölyä"?
Tomi sinähän et ikinä puutu epäolennaisuuksiin, kärjistyksiin, yksittäisiin lauseisiin tai sanoihin... :D Toisaalta tämä postaus käsitteli juuri sitä miten vaikkapa muodostelmaluistelun MM- kisoja tietyt tahot pitävät kissanristiäisinä ja sinä tuit tätä näkemystä omilla kommenteillasi, joten siinä mielessä ei olla edes lipsuttu aiheesta.
Jalosen lausunto kertoo että hänen silmissään jääkiekon tulee olla ehdottomalla etusijalla Helsingin jäähallin käytössä. Siitä voi olla montaa mieltä, mutta sovinismisyytöksiin tuo lause ei vielä anna aihetta. Lausunto olisi aika varmasti ollut tismalleen sama, vaikka kyseessä olisi ollut jokin ihan muu laji ja miesten MM-kisat.
Itse voin pahoin siitä, että lajeja nimikoidaan "mieslajeiksi" ja "naislajeiksi". Se jos mikä on minusta seksismiä. Se, että muodostelmaluistelijoiden enemmistö on nyt naisia, ei tarkoita että laji olisi sidoksissa naiseuteen.
Naisten muuten pitäisi saada pelata jääkiekkoa aikuisten eikä junnujen säännöillä.
Lähetä kommentti